Αγώνες και Νεκροί 1940 – 1945 (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-40% Μη Διαθέσιμο Αγώνες και Νεκροί 1940 – 1945 (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
   Ο ιστορικός αυτός τόμος “Αγώνες και Νεκροί του Ελληνικού Στρατού κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-1945” αποτελείται από δύο μέρη.

   Το πρώτο από αυτά περιλαμβάνει μια συνοπτική εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων και επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού κατά των δυνάμεων του Άξονα στα Θέατρα Επιχειρήσεων Ηπείρου, Μακεδονίας, Κρήτης και στη Μέση Ανατολή και συντάχθηκε με βάση το Αρχείο και τους αντίστοιχους ιστορικούς τόμους εκδόσεως της Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ), που αναγράφονται στον προσαρτημένο πίνακα βιβλιογραφίας. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τους καταλόγους των νεκρών και αγνοούμενων αξιωματικών και οπλιτών κατά τους αγώνες αυτούς και συντάχθηκε με βάση τις αντίστοιχες επίσημες ονοματικές καρτέλες που τηρούνται στο ΓΕΣ/1ο ΕΓ (Τμήμα Απωλειών) και συμπληρωματικά από στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού.

   Η εξιστόρηση των πολεμικών γεγονότων στο πρώτο μέρος γίνεται κατά τρόπο τελείως περιληπτικό, με σκοπό απλώς να σχηματίσει ο αναγνώστης μια γενική εικόνα των γεγονότων αυτών, καθώς και της σειράς με την οποία διαδραματίστηκαν. Για πληρέστερη ενημέρωσή του μπορεί να προστρέξει στα κείμενα ιστορικών εκδόσεων της ΔΙΣ της περιόδου αυτής και ιδιαίτερα στην Επίτομη Ιστορία του Ελληνοϊταλικού και Ελληνογερμανικού Πολέμου 1940-41, όπου συνοπτικά αλλά με ακρίβεια και σαφήνεια, περιγράφονται τόσο οι πολεμικές ενέργειες όσο και τα διπλωματικά γεγονότα που προηγήθηκαν της κηρύξεως του πολέμου.

   Στους καταλόγους των νεκρών και αγνοουμένων περιλήφθηκαν, κατά αλφαβητική σειρά, όλοι οι αξιωματικοί και οι οπλίτες που φονεύθηκαν στο πεδίο της μάχης ή πέθαναν στα χειρουργεία και τα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, συνεπεία τραυμάτων ή των κακουχιών του πολέμου, ή τέλος εξαφανίστηκαν στη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.
   
   Τέλος, όλο το έργο εμπλουτίζεται με τα απαραίτητα σχεδιαγράμματα και φωτογραφίες, όπως επίσης και με διάφορα αποσπάσματα ή κρίσεις ξένων προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, που εξαίρουν την πολεμική αρετή των Ελλήνων μαχητών και τη συμβολή της χώρας μας στο συμμαχικό αγώνα. Έτσι, επιβεβαιώνεται ότι η θυσία τόσων χιλιάδων πράγματι ηρώων μας ήταν εθνική επιταγή για το μεγαλείο και τη δόξα της πατρίδας μας.
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Συλλογικό έργο
Θέμα
Περιεχόμενο Ιστορικά
Εκδόσεις
Εκδότης Γενικό Επιτελείο Στρατού Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού
Σελίδες
Αριθμός 629
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 1990
  • 100,00€
  • 60,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 56,60€