Cafe Occult Νο 2

-67% Cafe Occult Νο 2

Μάνγκα: κατά λέξη "τυχαίες (ή παράξενες) εικόνες". Τεχνοτροπία των κόμικς που ξεκίνησε από την Ιαπωνία, από την ανάμειξη της τοπικής τεχνοτροπίας ukiyo-e και της δυτικότροπης ζωγραφικής, και στη συνέχεια κατέκτησε και τον υπόλοιπο κόσμο. Χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στις γραμμές παρά στις μορφές, από το ρεαλιστικό ύφος της και σε αρκετές περιπτώσεις από την καταιγιστική δράση και τις βίαιες εικόνες.

"Cafe Occult: ένα καφέ πέρα από κάθε φαντασία. Ο τόπος συνάντησης ανθρώπων και πνευμάτων. Τα πάντα μπορούν να συμβούν εδώ..."

Η νεαρή Σόριν πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Ο θάνατος επέρχεται ακαριαία. Όμως η νεαρή "ξυπνά" και αντιλαμβάνεται ότι βιώνει μια παράξενη μεταθανάτια κατάσταση. Το "πνευματικό σώμα" της έχει μεταφερθεί σε μια άλλη διάσταση....

Εκεί η Σόριν γνωρίζει μια μυστηριώδη γυναίκα με το όνομα Μάστερ, η οποία διευθύνει ένα καφέ με ασυνήθιστους θαμώνες, που λειτουργεί σαν "πρακτορείο παραγγελιών". Σπείρες κακοποιών διεξάγουν εμπόριο πνευμάτων κατόπιν παραγγελίας. Οι εργοδότες τους έχουν παράξενες επιθυμίες και σκοτεινούς σκοπούς. Ανταγωνιστικούς μεταξύ τους. Το πνεύμα της Σόριν είναι το έπαθλο σ’ αυτό τον λαβύρινθο. Το ανθρωποκυνηγητό θα είναι ανελέητο. Ο μόνος που μπορεί να την προστατεύσει είναι ο Γιουνγκ, ο μαυροντυμένος νέο-νουάρ πράκτορας, που αντιμετωπίζει μαζί της τους αντιπάλους πράκτορες και πληρωμένους δολοφόνους, όπως ο τρομερός Κάτλας, αυτούς που κατέχουν τη σατανική δύναμη της Άνιμα.

Καλωσήρθατε στο Cafe Occult, την ενδιάμεση διάσταση ανάμεσα στη Γη, τον Παράδεισο και την Κόλαση. Ένα Πουργκατόριο δίχως νόμους που θα μπορούσε να υπάρχει μόνο στον κόσμο των μάνγκα, όπου άνθρωποι και "υπεράνθρωποι", "εξελιγμένοι", μάγοι και οντότητες με δαιμονικές δυνάμεις ανταγωνίζονται σε ένα παιχνίδι δύναμης και εξουσίας χωρίς κανόνες.

Δημιουργία του μυστηριώδους Κορεάτη Oh Rhe Bar Ghum και σε σκίτσα του ταλαντούχου συμπατριώτη του Ahn No-Uhn, η σειρά "Cafe Occult" δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένα από κορυφαία graphic novels των τελευταίων χρόνων. Δομημένο σε συνέχειες, κρατάει αμείωτη την αγωνία του αναγνώστη από τον πρώτο έως τον τελευταίο τόμο.

Συνδυασμός νουάρ και αποκρυφισμού, με ήρωες που μένουν αξέχαστοι, με κοφτούς διαλόγους που κόβουν την ανάσα, με μια εικονογράφηση που προσδίδει παιδική-εφηβική αθωότητα στον βίαιο κόσμο των μάνγκα, και με σκηνές δράσης και μονομαχίες βγαλμένες από το καλύτερο "Matrix" και από τον καλύτερο Ταραντίνο, το "Cafe Occult" είναι ένα από πιο συναρπαστικά μάνγκα από καταβολής του είδους και έγινε cult από την πρώτη στιγμή.
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Oh Rhe Bar Ghum
Θέμα
Περιεχόμενο Comics
Εκδόσεις
Εκδότης Κέδρος
Μετάφραση
Ονοματεπώνυμο Σίμωνας Πακ
Σελίδες
Αριθμός 198
ISBN
Κωδικός ISBN 978-960-04-3286-2
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2009
  • Εκδότης: Κέδρος
  • Κωδικός Προϊόντος: 2118
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 9,20€
  • 3,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 2,83€