Γκρεκάνοι, οι Έλληνες της Μάγκνα Γκρέτσια (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-40% Γκρεκάνοι, οι Έλληνες της Μάγκνα Γκρέτσια (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
Η αρχαία ελληνική παράδοση μας λέει πως ο βασιλιάς της Κρήτης Ιδομενέας, όταν μετά την άλωση της Τροίας γύριζε στην πατρίδα του, έπεσε σε μεγάλη καταιγίδα. Απευθύνθηκε τότε στον Ποσειδώνα με την υπόσχεση πως, αν ο θεός τον έσωζε, θα θυσίαζε προς τιμή του τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντούσε στην Κρήτη. Όμως ο άνθρωπος αυτός ήταν ο γιος του βασιλιά. Στο φοβερό δίλημμα ο Ιδομενέας διάλεξε το θεϊκό καθήκον. Όμως μετά το τραγικό γεγονός, ο πατέρας δεν άντεξε να μείνει στην Κρήτη. Έφυγε και, αφού περιπλανήθηκε, έφθασε στην Σαλεντία, όπου ίδρυσε νέο βασίλειο.
Κάθε μύθος κρύβει και τις δικές του αλήθειες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι πρώτοι Έλληνες ήρθαν στην Ιταλία από την Κρήτη και ο Στράβων μας λέει πως οι πρώτοι Έλληνες ήρθαν στην Ιταλία τον 12ο αιώνα π.Χ.
Οι πιο οδυνηρές περιπέτειες του Οδυσσέα τον περίμεναν σε θάλασσες και σε στεριές μακριά από την Ιθάκη και την Ελλάδα. Οι Κύκλωπες και οι Λαιστρυγόνες, η Σκύλλα και η Χάρυβδις, οι Σειρήνες και η Κίρκη, ζούσαν έξω από τα στενά σύνορα του κυρίως ελληνικού χώρου, σε άγνωστες χώρες κάτω από ξένους ουρανούς.
Τι ήταν όμως όλα αυτά τα μυθικά πρόσωπα και τέρατα; Πώς δημιουργήθηκαν στη φαντασία των ανθρώπων για να ζήσουν ως τις μέρες μας; Ποιες οι πραγματικές αιτίες που τα δημιούργησαν; Τι σχέση έχει ο μύθος με τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετώπισε ο κάθε Έλληνας "Οδυσσέας" στα ταξίδια του, χτίζοντας νέες αποικίες και αναζητώντας νέες Ιθάκες;
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Δημήτρης Ν. Αλεξάνδρου
Θέμα
Περιεχόμενο Ιστορικά
Εκδόσεις
Εκδότης Ερωδιός
Σελίδες
Αριθμός 239
ISBN
Κωδικός ISBN 960-7942-38-8
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2001
  • Κωδικός Προϊόντος: 3718
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 13,30€
  • 8,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 7,55€