Η καταγγελία (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-77% Η καταγγελία (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

Μια οικογένεια εξορίζεται από την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ εξαιτίας του γιου της, ο οποίος παθαίνει νευρικές κρίσεις όποτε βλέπει πορτρέτα του Καρλ Μαρξ ή του Κιµ Ιλ-σουνγκ. Ένας γιος αγωνίζεται να βγάλει άδεια ταξιδιού για να επισκεφθεί την ετοιµοθάνατη µητέρα του, που ζει στο γειτονικό χωριό. Ένας άντρας αποφασίζει να αυτοµολήσει, απογοητευµένος από το κληρονοµικό ταξικό σύστηµα της Λαοκρατικής Δηµοκρατίας της Κορέας. Μια γιαγιά, όταν συναντάει τον Κιµ Ιλ-σουνγκ στο δρόµο, τον προσφωνεί µε τρυφερότητα "Πατέρα και Μεγάλο Ηγέτη" - περιστατικό που θα εκµεταλλευτεί η επίσηµη προπαγάνδα.

Φυγαδευµένες παράνοµα από τη Βόρεια Κορέα, γραµµένες "µε δάκρυα από αίµα", οι ιστορίες αυτές έχουν προκαλέσει µεγάλη αίσθηση στη Δύση, καθώς αποτελούν µια σπαρακτική ανθρώπινη µατιά στη ζωή κάτω από το τελευταίο απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς του πλανήτη. Πέρα από τη λογοτεχνική τους αξία, η δηµοσίευσή τους θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του συγγραφέα, αν ποτέ η πραγµατική του ταυτότητα γίνει γνωστή.

Η συλλογή διηγηµάτων "Η καταγγελία" είναι η λογοτεχνική µαρτυρία ενός συγγραφέα που, ζώντας σε συνθήκες πραγµατικής κόλασης, κατόρθωσε να διαφυλάξει τη δηµιουργική του ευαισθησία και την ακεραιότητά του.
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Bandi
Θέμα
Περιεχόμενο Ξένη Λογοτεχνία
Εκδόσεις
Εκδότης Παπαδόπουλος
Μετάφραση
Ονοματεπώνυμο Βασίλης Κιμούλης
Σελίδες
Αριθμός 256
ISBN
Κωδικός ISBN 978-960-569-633-7
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2016
  • Εκδότης: Παπαδόπουλος
  • Κωδικός Προϊόντος: 4074
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,00€
  • 3,50€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 3,30€