Η σχολή των Ροβινσώνων (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-50% Η σχολή των Ροβινσώνων (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
Το μυθιστόρημα αυτό του Βερν με τον πρωτότυπο τίτλο L' Ecole des Robinsons δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1882. Πρόκειται για μια περιπέτεια που αποτελεί μια σκωπτική παραλλαγή του έργου Ροβινσώνας Κρούσος του Ντανιέλ Ντιφόου, του 1719.
Ο πρωταγωνιστής, ο Γκόντφρι Μόργκαν, ανιψιός του πάμπλουτου Γουίλιαμ Γ. Κόλντεραπ και αρραβωνιαστικός μιας θείας ύπαρξης, της Φίνα Χολάνι, τις παραμονές του γάμου του αποφασίζει ότι δεν είναι έτοιμος να παντρευτεί. Ζητάει, λοιπόν, από την αρραβωνιαστικιά και το θείο του να του επιτρέψουν να κάνει ένα ταξίδι γύρω από τον κόσμο για δύο χρόνια. Ο θείος του, ο οποίος δε βλέπει με καλό μάτι όλα αυτά, τελικά το αποδέχεται κι ο ήρωάς μας, μαζί με τον καθηγητή χορού και σαβουάρ βιβρ Ταρτλέτ, ξεκινάνε. Όμως, σχεδόν αμέσως ναυαγούν σ' ένα ερημονήσι στον Ειρηνικό Ωκεανό κι αρχίζει η περιπέτειά τους καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν.
Ο Βερν έχει γράψει αυτό το έργο με σκωπτικό τρόπο, κάνοντας χιούμορ - της εποχής του φυσικά. Ίσως το χιούμορ να μην είναι το συνηθισμένο στις μέρες μας, ωστόσο είναι λεπτό και καταστασιακό. Το αποτέλεσμα είναι μια δροσερή ιστορία που διαβάζεται μονορούφι. Αν μάλιστα έχετε διαβάσει τον Ροβινσώνα Κρούσο, πράγμα πολύ πιθανόν, θα τη χαρείτε ακόμη περισσότερο. 
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Ιούλιος Βερν
Θέμα
Περιεχόμενο Κλασική Ξένη Λογοτεχνία
Εκδόσεις
Εκδότης 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε.
Σελίδες
Αριθμός 221
ISBN
Κωδικός ISBN 960-488-243-0
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2011
  • 14,00€
  • 7,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 6,60€