Λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας (Παλαιoβιβλιοπωλείο)

-48% Λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας (Παλαιoβιβλιοπωλείο)
Για όσους ασχολούνται με την αρχαία ελληνική γλώσσα και φιλολογία, τους φιλολόγους, τους σπουδαστές, τους μαθητές και κάθε άλλον που θα ήθελε να μελετήσει αρχαία κλασικά κείμενα, το λεξικό αυτό είναι πάρα πολύ χρήσιμο.
Ο όγκος του έχει προσαρμοσθεί στις σύγχρονες ανάγκες μιας χρηστικής μεταχείρισης και επίκαιρης βοήθειας που θα μπορεί να αντλήσει από αυτό ο κάθε μελετητής των κλασικών κειμένων.
Ο τρόπος σύνταξης του λεξικού αυτού είναι βεβαίως η αλφαβητική κατάταξη των λέξεων με όλες τις αναγκαίες ερμηνείες. Όμως η πρωτοτυπία του λεξικού αυτού είναι ότι κάτω από τα αρχικά λήμματα κατατάσσονται, κατά αλφαβητική σειρά και σε ετυμολογική βάση, οι λέξεις που παράγονται από το λήμμα αυτό και συνοδεύονται με την ερμηνεία τους.
Έτσι δίνεται σε κάθε λέξη η ερμηνεία, η ετυμολογία (παραγωγή - σύνθεση) και διευκολύνεται με αυτόν τον τρόπο ο μελετητής στην ερμηνεία και ετυμολόγηση των λέξεων. Στην ετυμολόγηση των λέξεων ακολουθείται η μέθοδος της σαφούς ετυμολογίας χωρίς να υιοθετούνται ετυμολογίες αβέβαιες, σκοτεινές ή ασαφείς.
Το κύριο βάρος έχει ριφθεί στις πολλαπλές και λεπτές ερμηνείες των λέξεων κυριολεκτικές και μεταφορικές, έτσι ώστε το λεξικό να είναι χρήσιμο σε αυτούς που το μεταχειρίζονται.
Τέλος, πρέπει να πούμε ότι το λεξικό αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του εκδοτικού οίκου "Πελεκάνος" να δώσει στους καθηγητές, σπουδαστές και μαθητές χρήσιμα και ευρύτερα βοηθήματα για τη σπουδή των κλασικών κειμένων.
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Παναγιώτης Ε. Γιαννακόπουλος
Θέμα
Περιεχόμενο Λεξικά
Εκδόσεις
Εκδότης Πελεκάνος
Σελίδες
Αριθμός 552
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2005
  • Εκδότης: Πελεκάνος
  • Κωδικός Προϊόντος: 5150
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 19,10€
  • 10,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,43€