Ο βιβλιοπώλης της Καμπούλ (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-38% Ο βιβλιοπώλης της Καμπούλ (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
Η Όσνε Σέιερσταντ είναι η μόνη σκανδιναβή δημοσιογράφος που βρισκόταν στην Καμπούλ στη διάρκεια του πολέμου. Όταν η παγκόσμια κοινότητα έχει πια χάσει το ενδιαφέρον της για το Αφγανιστάν, εκείνη παραμένει στην ερειπωμένη από τον πόλεμο πρωτεύουσα, που επιστρέφει σε μια καθημερινότητα γεμάτη σκόνη και αβεβαιότητα, με την ελπίδα να δει έναν καινούργιο κόσμο να γεννιέται.
Φιλοξενείται στο διαμέρισμα του Σουλτάν Χαν, στο κέντρο της Καμπούλ, και μοιράζεται τα τρία δωμάτια με τη δεκαμελή οικογένειά του.
Κρύβοντας τα βόρεια χαρακτηριστικά της πίσω από την παραδοσιακή μπούρκα, κινείται απαρατήρητη και καταγράφει τις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων, τα συναισθήματα και τα όνειρά τους, με όση αμεροληψία διαθέτει χάρη στη δυτικής της κουλτούρα.
Ο προοδευτικός βιβλιοπώλης οραματίζεται ένα σύγχρονο νέο Αφγανιστάν που πρέπει πια ν' αναδυθεί σ' αυτό το κομμάτι του κόσμου ύστερα από τα εικοσιπέντε χρόνια οπισθοδρόμησης που επέφεραν οι πόλεμοι και η θεοκρατική διακυβέρνηση των Ταλιμπάν. Ωστόσο, στο όραμά τους αυτό δεν χωράνε τα μέλη της μεγάλης του οικογένειας.
Οι εικόνες μιας μουδιασμένης από τις αντιξοότητες κοινωνίας παρουσιάζονται ανάγλυφες, ρεαλιστικές και συγκινητικές καθώς η συγγραφέας σηκώνει το πέπλο μιας βαθιά ριζωμένης παράδοσης και μπαίνει στη ζωή των απλών ανθρώπων του Αφγανιστάν. 
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Åsne Seierstad
Θέμα
Περιεχόμενο Ξένη Λογοτεχνία
Εκδόσεις
Εκδότης Κριτική
Μετάφραση
Ονοματεπώνυμο Άννα Παπαφίγκου
Σελίδες
Αριθμός 296
ISBN
Κωδικός ISBN 960-218-322-5
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2003
  • Εκδότης: Κριτική
  • Κωδικός Προϊόντος: 3782
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 16,00€
  • 9,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,34€