Οσμανική Πραγματικότητα (Τόμος Α) (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-50% Οσμανική Πραγματικότητα (Τόμος Α) (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι η προβληματική των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που συγκροτούν ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα συνυφασμένο με την πολιτική και πολιτιστική ύπαρξη του ελληνισμού, εκτείνεται πολύ πέρα από τα γνωστά θέματα, όπως είναι το Κυπριακό και οι βλέψεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Δυτική Θράκη. Για κάποιον που αγνοεί το ιστορικό και κοινωνικό περιεχόμενο της ελληνοτουρκικής αντιμαχίας, είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό το πρόβλημα και η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει. 
Στο έργο του αυτό, ο Νεοκλής Σαρρής, διακεκριμένος κοινωνιολόγος και από τους πιο εμβριθείς μελετητές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αναλύει σε βάθος τους θεσμούς και τις δομές της κοινωνίας και του κράτους των Οσμανών-Τούρκων και τη θέση του Ελληνισμού μέσα σ’ αυτά. Κατάπληκτος ο αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι η διάταξη των σχέσεων Ελλήνων και Τούρκων παραμένει αναλλοίωτη για αιώνες μέχρι τις μέρες μας. Ο συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει άφθονο βιβλιογραφικό και αρχειακό υλικό, με τρόπο ώστε να παρέχεται μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα του αντικειμένου, και προσδίδει νόημα και περιεχόμενο στην τουρκική αντιμαχία, δίχως μισαλλοδοξία και πάθος, αλλά με τη νηφαλιότητα και τη σιγουριά που παρέχει η βαθιά και στέρεη γνώση. 

Ο πρώτος τόμος, με ειδικότερο τίτλο: "Το Δεσποτικό Κράτος" περιλαμβάνει πλήρη ανάλυση της πρώτης φάσης της Τουρκοκρατίας δηλαδή των Σελτζούκων της Ανατολίας και των διαδοχικών τους τουρκικών ηγεμονιών.
 
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Νεοκλής Σαρρής
Θέμα
Περιεχόμενο Ιστορικά
Εκδόσεις
Εκδότης Αρσενίδης
Σελίδες
Αριθμός 557
ISBN
Κωδικός ISBN 960-253-002-2
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 1990
  • Εκδότης: Αρσενίδης
  • Κωδικός Προϊόντος: 3333
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 40,00€
  • 20,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 18,87€