Παγκόσμια αστρολογία

-38% Παγκόσμια αστρολογία

Η "Παγκόσμια αστρολογία" ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο καταγράφοντας τα χνάρια της σύγχρονης αστρολογίας. Ελλάδα, Ρώμη, Μεσοποταμία, Ινδία και Κίνα είχαν όλες τους συστήματα με τα οποία διάβαζαν τα αστέρια, και η ανακάλυψη ενός πολύ παλαιού κινεζικού χάρτη του ουρανού αποκάλυψε ότι αυτοί οι πολιτισμοί μελετούσαν τα αστέρια επί αιώνες.
Ο Πίτερ Μάρσαλ ερευνά την αστρολογία Δύσης και Ανατολής, εξηγώντας πώς κάθε πολιτισμός ανέπτυξε έναν μοναδικό τρόπο ερμηνείας των αστεριών φωτίζοντας ταυτόχρονα την κοινή τους βάση. Από το κινεζικό "Ι Τσινγκ" και το φενγκ σούι έως τις αστρολογικές αναφορές στην πλατωνική φιλοσοφία· από την "Τετράβιβλο" του Πτολεμαίου έως τα μεσαιωνικά χειρόγραφα, ο Πίτερ Μάρσαλ αναλύει τις διαφορετικές μεθόδους και δοξασίες για να συνθέσει την εικόνα μιας πολύ παρεξηγημένης τέχνης, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για τη φύση της αστρολογίας. Ποια είναι η σχέση της αστρολογίας με τον σύγχρονο κόσμο; Είναι επιστήμη ή πρόληψη; Αρνείται την ελεύθερη βούληση; Η πορεία μας στη ζωή είναι δικό μας έργο;
Αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής έρευνας, η συναρπαστική αυτή παγκόσμια αστρολογία αποτελεί την οριστική ιστορία ενός επιστημονικού κλάδου που εξάπτει την περιέργεια της ανθρωπότητας επί χιλιετίες.

Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Πίτερ Μάρσαλ
Θέμα
Περιεχόμενο Αστρολογία
Εκδόσεις
Εκδότης Ωκεανίδα
Μετάφραση
Ονοματεπώνυμο Μάρω Παπαθανασίου
Σελίδες
Αριθμός 644
ISBN
Κωδικός ISBN 978-960-410-456-7
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2007
  • Εκδότης: Ωκεανίδα ΑΕ
  • Κωδικός Προϊόντος: 104
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,92€
  • 9,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,34€