Παραμυθολογία (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-29% Παραμυθολογία (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
Η "Παραμυθολογία" του Νάνου Βαλαωρίτου συγκεντρώνει τρία παλαιότερα βιβλία - «μερικές γυναίκες», «Διαμαντένιος Γαληνευτής», «Ο ομιλών πίθηκος» - σ' έναν τόμο όπου δείχνεται σαφώς, η πολυφωνική και ποικιλότροπη τεχνοτροπία του συγγραφέα που πειραματίζεται με διάφορα είδη ποιητικής αφήγησης αλλά και κυρίως με το είδος «μικροκείμενο». (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Είναι πάντα το χέρι του Νάνου Βαλαωρίτου... Διεισδυτικό, πλανώμενο στις αθέατες στέππες της ψυχής μας, μέσα από κείμενα, γλαφυρά όσο κι ερεθιστικά, μέσα από κείμενα "τρόμου" όσο κι ατέλειωτης γαλήνης... "Η Δεσποινίς Ολτράκ ή πριν χάσουν τα δόντια, τους οι τίγρεις των εθνών", το καλύτερο σίγουρα μέρος του βιβλίου, κι ένα απ' τα καλύτερα διηγήματα που έχω διαβάσει στη ζωή μου. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Κάτω απ' το παιχνίδισμα του λόγου του, το χιούμορ και η ειρωνεία, το υπονοούμενο κι ο υπαινιγμός δίνουν υπόσταση στην αφανή πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πεζογραφική ποιητική του Νάνου Βαλαωρίτη. (ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ)
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Νάνος Βαλαωρίτης
Θέμα
Περιεχόμενο Ελληνική Λογοτεχνία
Εκδόσεις
Εκδότης Νεφέλη
Σελίδες
Αριθμός 288
ISBN
Κωδικός ISBN 960-211-269-7
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 1996
  • Κωδικός Προϊόντος: 3797
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 9,90€
  • 7,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 6,60€