Το χειρόγραφο του Αριστοτέλη

Το χειρόγραφο του Αριστοτέλη

Άγνωστοι εισβάλλουν στη βασιλική του Αγίου Παύλου και συλούν τη σαρκοφάγο του Αποστόλου κλέβοντας πέντε αρχαίους ελληνικούς κυλίνδρους που είχε κρύψει στον τάφο το Βατικανό.

Ο πανίσχυρος καρδινάλιος Τζουζέπε Τορέλι ζητά από τον επιθεωρητή Ντομένικο Κόντι να ανακτήσει τους κυλίνδρους.

Η ακαδημαϊκός Ντέινα Μακάρτερ έχει μόλις αναλάβει τη διεύθυνση του Ινστιτούτου Προηγμένης Μελέτης της Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και κρύβει το δικό της μυστικό.
Το έργο της στηρίζεται σε πηγές που έχει αποκτήσει παράνομα, συμμετέχοντες ενεργά στη μαύρη αγορά και στη διακίνηση αρχαίων χειρογράφων.

Η Ντέινα δέχεται την επίσκεψη ενός άγνωστου άντρα που έχει στην κατοχή του ένα χειρόγραφο εξαιρετικής σημασίας.

Κατά την αναζήτηση της προέλυσης του χειρογράφου, την ανακαλύπτει ο επιθεωρητής Κόντι. Μαθαίνουν ότι οι κλεμμένοι κύλινδροι είναι πέντε χαμένοι διάλογοι του Αριστοτέλη και συνεργάζονται για να τους βρουν.

Σε αυτή τους την προσπάθεια, ο Κόντι και η Μακάρτερ έχουν να αντιμετωπίσουν, εκτός από τους δικούς τους δαίμονες, δύο ισχυρές δυνάμεις του κακού: μια ομάδα αιρετικών, πιστών της αρχαίας διονυσιακής λατρείας, που θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν θαμμένες οι σκέψεις του Αριστοτέλη, και κάποιους μουσουλμάνους τζιχαντιστές, που θέλουν να κοινοποιήσουν τα χειρόγραφα, ώστε να καταρρεύσει η χριστιανική θρησκεία.

Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Sharon Kaye
Θέμα
Περιεχόμενο Ξένη πεζογραφία
Εκδόσεις
Εκδότης Α. Α. Λιβάνης
Μετάφραση
Ονοματεπώνυμο Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου
Σελίδες
Αριθμός 448
ISBN
Κωδικός ISBN 978-960-14-2298-5
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2010
  • Εκδότης: Α. Α. Λιβάνη
  • Κωδικός Προϊόντος: 4775
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 5,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,72€