Το ευαγγέλιο του Σρι Ραμακρίσνα (Παλαιοβιβλιοπωλείο)

-44% Το ευαγγέλιο του Σρι Ραμακρίσνα (Παλαιοβιβλιοπωλείο)
"ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΡΙ ΡΑΜΑΚΡΙΣΝΑ; (1836-1886)": Ο Σρι Ραμακρίσνα, που γεννήθηκε σε πολύ απλό περιβάλλον σ' ένα χωριό της Βεγγάλης, ένιωσε, από την παιδική του ηλικία, μια φλογερή λαχτάρα να δει το Θεό. Σε ηλικία 16 χρονών, πήγε στην Καλκούττα, αλλά τα υλιστικά ιδανικά των ανθρώπων της πρωτεύουσας τον έκαναν να αηδιάσει. Αρνήθηκε να κάνει κοσμικές σπουδές και έγινε ιερέας στο Ναό του Ντακσινέσβαρ, όπου ο Θεός λατρεύεται ως Μητέρα του Σύμπαντος. Μέσα από πολύ έντονη προσευχή και λαχτάρα και ουσιαστικά χωρίς βοήθεια δασκάλου, πέτυχε τη θεοπτία. Κατόπιν ένιωσε την επιθυμία να Τον γνωρίσει μέσα από τα μονοπάτια που ορίζουν οι Γραφές. Μέσα από τις διαφορετικές μεταξύ τους μεθόδους πνευματικού αγώνα του Ινδουισμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, εκείνος κατέληξε στο ίδιο τέρμα, στην άμεση επίγνωση της μίας Θεϊκής-Συνείδησης. Με διάφορους τρόπους γεύτηκε την ευδαιμονία της κοινωνίας με το Θεό, άλλοτε συγχωνευόμενος εντελώς, κι άλλοτε ένιωθε σαν παιδί της Θείας Μητέρας, με φαινομενική μόνο ατομικότητα. Σ' αυτόν ήρθαν, ελκόμενοι από την ακατανίκητη πνευματική του δύναμη, άνθρωποι όλων των τάξεων -άντρες και γυναίκες, μεγάλοι και μικροί, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, αγνωστικιστές και ορθόδοξοι. Όλοι ένιωθαν την ακτινοβολία του πνεύματός του και ανυψώνονταν στην παρουσία του. Η αγάπη του για τους ανθρώπους δεν αναγνώριζε κανένα φράγμα φυλής, χρώματος ή δόγματος, και έδινε απεριόριστα σ' όλους όσους του ζητούσαν τη συμβουλή του και την ευλογία του. Εκπαίδευσε με ιδιαίτερη φροντίδα μια μικρή ομάδα από νέους μοναστικούς μαθητές που, μετά από εντολή του, ορκίστηκαν να γνωρίσουν οι ίδιοι το Θεό και να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα. Μετά από την αναχώρηση του Δασκάλου τους από τον κόσμο, διέσχισαν στεριές και θάλασσες, για να μεταφέρουν το μήνυμά του σε μάκρυνες χώρες.
"Λίγα λόγια για το Ευαγγέλιο του Δασκάλου":
Ο Romain Rolland χαρακτήρισε τα λόγια του Δασκάλου -στον οποίο αναγνώρισε έναν άνθρωπο της δικής μας εποχής- ως η "εκπλήρωση είκοσι αιώνων πνευματικής προσπάθειας τριακοσίων εκατομμυρίων Ινδουιστών".
Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, τα λόγια ενός προφήτη -που η Ινδία ήδη σέβεται ισότιμα με τον Κρίσνα και τον Βούδα και η Δύση αρχίζει να αναγνωρίζει την ισοτιμία του με τον Χριστό- παρουσιάζονται εδώ με σχεδόν στενογραφική ακρίβεια.
Σε πλάτος και βάθος αυτό το κείμενο είναι μοναδικό. Εδώ παρουσιάζονται μεγάλες πνευματικές αλήθειες με απλά λόγια και ζωντανά παραδείγματα. Τα προβλήματα του Προσωπικού Θεού και της Απρόσωπης Πραγματικότητας, οι αντιθέσεις ανάμεσα στις θρησκείες και τις θρησκευτικές πειθαρχίες λύνονται εδώ στο φως της άμεσης εμπειρίας.
Σ' αυτές τις σελίδες, οι αναζητητές όλων των θρησκειών θα βρουν ενθάρρυνση και πίστη, ελπίδα και φώτιση. Θα νιώσουν ότι ο Θεός είναι και πολύ αληθινός και προσιτός στους πάντες. Θα μάθουν ότι η ειλικρινής προσευχή του ανθρώπου πάντα εισακούεται κι ότι όλοι θα γίνουν τέλειοι, μέσα από τη Θεία χάρη. Και αυτό, επειδή αυτά τα λόγια πάλλουν με τη διαβεβαίωση ότι η ουσιαστική φύση του ανθρώπου είναι θεία κι ότι το υπόβαθρο του σύμπαντος είναι πνευματικό.
Ο Σρι Ραμακρίσνα δεν αντιπροσωπεύει μονάχα την επαλήθευση της Σανάτανα Ντχάρμα [της Αιώνιας Θρησκείας των Ινδουιστών] αλλά και την επαλήθευση όλων των θρησκευτικών πίστεων και δογμάτων. Η ζωή του είναι ένα ζωντανό εργαστήρι θρησκευτικού πειραματισμού. Το Ευαγγέλιο του Δασκάλου είναι η σιωπηλή δύναμη που πλάθει την εθνική ζωή της σύγχρονης Ινδίας. Είναι ο πρόδρομος μιας εποχής φωτός και κατανόησης για όλο τον κόσμο.
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Ramakrishnan Raghu
Θέμα
Περιεχόμενο Θρησκεία
Εκδόσεις
Εκδότης Κονιδάρη
Μετάφραση
Ονοματεπώνυμο Νικχιλανάντα Σουάμι Μανέττας Γιάννης
Σελίδες
Αριθμός 1328
ISBN
Κωδικός ISBN 9607136381
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 1992
  • Εκδότης: Κονιδάρη
  • Κωδικός Προϊόντος: 2992
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 54,00€
  • 30,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 28,30€