Τριάντα μέρες στα βασιλικά (Παλαιoβιβλιοπωλείο)

Τριάντα μέρες στα βασιλικά  (Παλαιoβιβλιοπωλείο)
Άκρατος λυρισμός, ποιητική δροσιά, λατρεία για τη μανιάτικη φύση και τους "νεολιθικούς ξωμάχους" του Ταΰγετου, σπαραγμός, τέλος, για το χαμό της αγνής μας παράδοσης ξεχύνονται απ' αυτό το βιβλίο γραμμένο με γλωσσική ζωντάνια και χάρη που κυριολεχτικά σε συνεπαίρνουν.

Οι "Τριάντα μέρες στα βασιλικά" είναι το πρώτο ολοκληρωμένο λογοτεχνικό έργο του Γιάννη Μανιατέα και γράφτηκε σε ηλικία είκοσι χρονών, σε μια περίοδο που ο συγγραφέας παράλληλα με την περιδιάβαση του στους ποιητικούς ανθολιμώνες τολμούσε τον πρώτο του περίπατο δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του και στον πεζό λόγο.

Ποτισμένο ολάκερο από τη ζωή ενός απόμακρου μανιάτικου χωριού μας ξεναγεί σε μια εποχή που όντας σύγχρονη απέχει χιλιάδες χρόνια από τη δική μας, μας παρασέρνει πέρα από κάθε επίφαση σε ενδοσκόπηση της εσώτερης ανθρώπινης φύσης.

Οι "Τριάντα μέρες στα βασιλικά" μέσα στην εποχή των πυραύλων πραγματικά ξαφνιάζουν και προβήματίζουν μα συνάμα, όπως έλεγε και ο Τάκης Παπατσώνης για ένα άλλο λογοτεχνικό έργο του Γιάννη Μανιατέα, μέσα στους μολεμένους και αλλοπρόσαλλους καιρούς μας "έρχονται σαν δροσερός, υγιεινός, βουνίσιος αέρας".
 
Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Γιάννης Μανιατέας
Θέμα
Περιεχόμενο Λαογραφία
Εκδόσεις
Εκδότης Λαμπαδίας
Σελίδες
Αριθμός 262
  • Κωδικός Προϊόντος: 2329
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 10,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,43€