Βασιλεύς Κωνσταντίνος - Xωρίς τίτλο (Τόμοι 3) (Παλαιoβιβλιοπωλείο)

Βασιλεύς Κωνσταντίνος - Xωρίς τίτλο (Τόμοι 3) (Παλαιoβιβλιοπωλείο)

''... Όταν έχεις βρεθεί στο επίκεντρο της Ιστορίας ενός λαού και μιάς εποχής, είναι ευθύνη, όταν πλέον έχει φτάσει η ώρα, να μιλήσεις. Με καθαρή καρδιά και συνείδηση.
Πενήντα ένα χρόνια από την ώρα που διαδέχθηκα ως Βασιλεύς των Ελλήνων τον αείμνηστο πατέρα μου Βασιλέα Παύλο, έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Σήμερα όμως, μισόν αιώνα μετά, μέσα σε συνθήκες βαθιάς και επώδυνης κρίσης για τον τόπο και τον λαό μας,  η Ιστορία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, όπως και η αίσθηση της ευθύνης.
Αυτό το βιβλίο είναι η δική μου εκπλήρωση ευθύνης.
(Κωνσταντίνος Β')
''... Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ιστορικό κείμενο. Ο Κωνσταντίνος αφηγείται την περιπετειώδη ζωή του. Πενήντα ένα ολόκληρα χρόνια αφότου ανήλθε στον θρόνο, μισός αιώνας γεμάτος εκπλήξεις και ανατροπές.
Το ΒΗΜΑ έκρινε ότι η αφήγηση του τέως Βασιλέως είναι, ως μαρτυρία, πολύτιμο ιστορικό κείμενο.
Μέσω της προσφοράς αυτής του Κωνσταντίνου στη μελέτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η Βιβλιοθήκη Λαμπράκη αποκτά έτσι ένα ακόμα  ντοκουμέντο,, βασικό εργαλείο για τον ιστορικό του μέλλοντος.
Αυτό το βιβλίο συμπληρώνει τις ιστορικές γνώσεις για την Ελλάδα ερμηνεύοντας το παρελθόν και εξηγώντας αινίγματα που ταλαιπώρησαν επί δεκαετίες τη χώρα μας''
(Σταύρος Π. Ψυχάρης)

Συγγραφέας
Ονοματεπώνυμο Γεώργιος Μαλούχος
Θέμα
Περιεχόμενο Βιογραφίες
Εκδόσεις
Εκδότης Το Βήμα
Σελίδες
Αριθμός 1079 (411+309+359)
Ημ. Έκδοσης
Ημερομηνία 2015
  • Εκδότης: Το Βήμα
  • Κωδικός Προϊόντος: 5554
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 15,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 14,15€